کنترل گرمایش، سرمایش و تهویه مطبوع

امروزه سیستم­ های متنوعی برای تامین نیازهای سرمایشی و گرمایشی ساختمان­ ها وجود دارد. این سیستم ­ها در کنار نقش کلیدی که در ساختمان برای ایجاد فضای با طراوت و تولید هوای مطبوع ایفا می­ نمایند، به عنوان عمده­ ترین مصرف کنندگان انرژی در ساختمان نیز مطرح می­ باشند. در بسیاری از موارد بدلیل عدم اعمال مدیریت صحیح در استفاده از این سیستم ­ها علاوه بر پایین آوردن راندمان آن­ها، هزینه­ های گزافی را به عنوان مخارج تعمیر و نگهداری متقبل می­ شوند.  

استفاده از سیستم ­های کنترل هوشمند دما در خانه­ های هوشمند، علاوه بر امکان کنترل دستی و یا هوشمند (برنامه ریزی شده) دمای محیط و ارائه گزارش از دمای نقاط مختلف ساختمان، این امکان را می ­دهد تا در زمانی که پنجره­ ها به اشتباه باز مانده­ اند و سبب اتلاف انرژی می­گردند، با  اعلام هشدارهای لازم، شما را از این امر مطلع ساخته و در صورت عدم توجه به هشدارها در یک فاصله زمانی معین، سیستم به طور خودکار اقدام به قطع سیستم تهویه نماید. همچنین توسط سیستم هوشمند کنترل دما، دمای ساختمان بصورت مجزا قابل کنترل و تنظیم می­ باشد. برای مثال می ­توانید برای قسمت­ های مختلف ساختمان و بسته به نوع کاربری محل ( اتاق خواب، پذیرایی، گلخانه و… ) دما های متفاوتی را تنظیم نمایید و سیستم هوشمند بصورت اتوماتیک کنترل آن­ها را بدست گیرد.

ویژگی منحصر بفردی که سیستم کنترل هوشمند دما به ساختمان شما می­ افزاید، امکان کنترل دمای ساختمان از راه دور می­ باشد. کاربر می­ تواند مدتی قبل از ورود به ساختمان (برای مثال در فصل زمستان)، سیستم تهویه را فعال نماید تا در هنگام ورود، دمای محیط مطابق با خواست و سلیقه­ اش باشد. این امر نه تنها هزینه ­های نگهداری سیستم ­های سرمایشی و گرمایشی را کاسته و به طول عمر آن­ها کمک می­ نماید، بلکه شما را در مصرف بهینه انرژی و کاهش هزینه ­ها و ایجاد آسایش، یاری خواهد نمود. سیستم­ های تهویه مطبوع در انواع ساختمان­ ها از جمله منازل مسکونی، کارخانه ­ها، مراکز اداری و تجاری، مراکز تفریحی، هتل­ها، رستوران­ ها و… برای تامین آسایش افراد نصب می­ شوند و در انواع سیستم ­های خانگی، صنعتی و نیمه صنعتی تولید و در اختیار مصرف کنندگان قرار می­ گیرند.

این سیستم­ ها به طور کلی به دو دسته سیستم­ های تهویه مستقل و مرکزی دسته بندی می­شوند که سیستم­ های تهویه مطبوع مرکزی شامل انواع چیلر و برج­های خنک کننده بوده و سیستم ­های تهویه مطبوع مستقل شامل کولرهای آبی و گازی، مینی چیلرها و داکت اسپلیت می ­باشند. در حال حاضر اسپلیت یکی از پرطرفدارترین دستگاه­های تهویه مطبوع مستقل به شمار می­ آید که برای تامین گرمایش و سرمایش در انواع ساختمان­ ها مورد استفاده قرار می­ گیرد. با استفاده از این سیستم می­توان دمای هر بخش از ساختمان را به صورت مجزا کنترل نمود. هدف از نصب سیستم­های تهویه کنترل رطوبت، دما و افزایش کیفیت هوای ساختمان به منظور ایجاد فضایی ایمن و راحت برای انجام فعالیت­های مختلف است. 

سیستم­ های تهویه سنتی مشکلاتی داشتند که عمدتاً موجب نارضایتی ساکنین می ­شد اما با ظهور سیستم­ های هوشمند این مشکلات رفع گردیده ­اند. برای مثال گاهی اوقات تنظیم سیستم­ های تهویه معمولی زمان بر است و افراد به دلیل مشغله بالای خود نیازمند سیستمی هستند که بتوانند در هر زمان تنها با فشردن یک دکمه گرما و یا سرمای ساختمان خود را تنظیم نمایند، حتی هنگامی که خارج از ساختمان هستند. علاوه بر آن هزینه انرژی­ های آب، گاز و برق بالاست و افراد همواره به دنبال راهکارهای صرفه جویی در مصرف آن­ها و کاهش هزینه ­ها هستند. سیستم تهویه مطبوع هوشمند این نیازها را برآورده می­ سازد و راه حلی مناسب برای ناکارآمدی سیستم­ های سنتی به شمار می ­آید. این سیستم­ ها مجهز به سنسور هستند و به صورت هوشمندانه دمای فضا را تنظیم نموده و از هدر رفت انرژی ممانعت می­کنند.

در دنیای مدرن امروز مدیریت مصرف انرژی و تامین آسایش و راحتی ساکنین یکی از بزرگ­ترین دغدغه ­های مهندسین ساختمان است، از این رو کارشناسان و مهندسان مجرب گروه ساختمان تامین پاسارگاد تلاش می­کنند تا سیستم­ های تهویه هوشمند که بر اساس آخرین تکنولوژی روز دنیا ساخته و هدایت می­ شوند را در پروژه­ های خود نصب نموده و گامی موثر در جهت تامین رفاه افراد بردارند. 

(Visited 445 times, 1 visits today)